Hackefors Porslin

Hackefors porslinsfabrik startade 1929 och har en lång historia av att producera klassiska serviser och porslin. Från början importerades porslin men det dröjde inte länge innan den egna tillverkningen startades upp. Företaget blev senare uppköpa av Upsala Ekeby men sedan 1995 sker tillverkningen av Hackefors i Porslinsfabriken i Lidköping.

Om man ser tillbaka till Hackefors historia var det år 1934 som den egna tillverkningen statades upp. Verksamheten gick på högvarv och totalt var det cirka 150 personer anställda. 1957 upphörde den egna tillverkningen och man återgick till att importera porslin som sedan dekorerades i den egna fabriken. Den mest kända formgivaren knuten till Hackefors är sannolikt Hertha Bengtsson som var verksam som keramiker och glaskonstnär under 1900-talet.

På secondhand.se. hittar du flera klassiska serviser, tallrikar, vaser, koppar och kannor i porslin som är tillverkade av Hackefors. Genom att duka med porslin från Hackefors skapas en elegant känsla där porslinet står i fokus.

  • Billigast först
  • Dyrast först
  • Senaste
  • Äldst