2019-01-10

Nu finns Secondhand.se i centrala Stockholm

Just nu finns Secondhand.se i The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Utvalda klädesplagg, accessoarer och inredningsdetaljer från Erikshjälpen Second Hand ger fler shoppare i Stockholm ett attraktivt alternativ till att handla nytt.

– Det här är ett modernt och unikt sätt att lyfta fram second hand i Stockholms innerstad och att öka medvetenheten om hållbar konsumtion, säger Kersti Danielsson, regionchef på Erikshjälpen Second Hand.

The Lobby är en galleria med ambitionen att ge en glimt av framtiden när det gäller teknologi, mode, design och livsstil. Etablerade synsätt på konsumtion utmanas och kunderna ska kunna röra sig i gränslandet mellan att handla digitalt och i en fysisk butik. I början av 2019 är temat för The Lobby hållbar konsumtion och cirkulär resursanvändning: Tomorrow is now.

Erikshjälpen Second Hand har 63 fysiska butiker, varav två i Norge, samt e-handeln secondhand.se. Som en av Sveriges ledande ideella second hand-rörelser är Erikshjälpen Second Hand en naturlig aktör i The Lobby-gallerian, med ett utvalt sortiment från e-handeln. Till exempel finns vintageplagg och unika inredningsdetaljer som handplockats i second hand-butikerna i Uppsala, Borlänge, Vårby och Spånga.

En stor del av kunderna som handlar digitalt på Secondhand.se kommer från Stockholmsregionen. Med vårens försäljning i The Lobby vill Erikshjälpen synliggöra för fler kunder som gärna handlar digitalt, och vill ställa om till en mer hållbar konsumtion, att det är möjligt att handla second hand på en fullskalig e-handelssajt hemma i soffan.

I The Lobby finns förutom Erikshjälpen Second Hand också aktörer som Röda Korset, Myrorna och Stadsmissionen på plats, liksom företag, designers, skräddare, snickare och stylister som bland annat kommer att hålla i workshops och föredrag om remake och redesign. Bakom The Lobby står AMF Fastigheter.

Öppettider: 
Måndag - Fredag: 10:00 - 19:00
Lördag: 10:00 - 18:00
Söndag: stängt

Fotograf: Beata Cervin​