2017-12-06

Nu öppnar den 63:e butiken

På lördag, den 25 november, invigs Erikshjälpen Second Hand i Motala. Invigningen startar klockan 9.30 och klockan 10.00 öppnas butiken.

– Det känns väldigt roligt att nu, efter några månader av förberedelser, få välkomna kunderna till vår fina butik, säger butikschef Joakim Ragnar.

Second hand-butiken ligger på Moränvägen 6 i Motala, vid handelsområdet Bråstorp. Butiken drivs i samarbete med Hela Människan RIA och kommer att ha öppet klockan 12.00-18.00 på tisdagar och torsdagar samt klockan 10.00-15.00 på lördagar. På invigningsdagen den 25 november har butiken extraöppet till klockan 17.00.

Vid öppningen av Erikshjälpen Second Hand i Motala kommer Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, att inviga butiken. Wetterblecket kommer spela och Mr Goran kommer underhålla barnen med sina ballongkonster. Det kommer också finnas tomte och en barnkör i butiken.

Butikschef Joakim Ragnar har tidigare varit chef för Erikshjälpens butik i Linköping. Han var med och startade även den butiken och tycker att det känns kul att ytterligare en gång få vara med från starten av en Erikshjälpen Second Hand-butik. Butiken i Motala blir den 63:e Erikshjälpen Second Hand-butiken. Samarbetet med Hela Människan RIA i Motala innebär att flera av ortens kyrkor och församlingar, som är huvudmän i Hela Människan, är engagerade i butiksverksamheten.

– Många har redan anmält sig som volontärer, vilket är jätteroligt och betydelsefullt för butikens verksamhet. I dagsläget har vi ett 40-tal volontärer som jobbar med att fylla butiken med godbitar, säger Joakim Ragnar.