• Ystad nästa för Erikshjälpen Second Hand!

  I början av juni öppnar vi upp portarna till Erikshjälpen Second Hands nya lokaler i Ystad. Vi kommer öppna upp tre helt nya Erikshjälpen Second Hand butiker under 2022. Och först ut är den strategiskt viktiga etableringen i skånska Ystad. Butiken som Erikshjälpen Second Hand öppnar på Dragongatan 49 kommer vara 600 kvadratmeter stor och ha en anslutande gåvomottagning.

  Butikenssortiment levereras från en närliggande hubb men möbler som tas emot på plats kommer inte behöva ta vägen via Lund innan de når butik. Tre gånger i veckan ska leveranser ske till butiken. Butikens syfte är att förverkliga barns drömmar, ge klimathopp och skapa nya möjligheter för personer som står utanför arbetsmarknaden. Till butiken kommer det också inledningsvis att rekryteras en butikschef, och en arbetsledare. Även volontärer sökes från närområdet.

  Det finns vilja att expandera i regionen och vi ser också att flera av våra butiker växer här. Därför känns det extra bra med en nyetablering. Vårt mål är att vi ska kunna leverera ett stort överskott till barnen och de projekt vi driver för barns rättigheter i Sverige och ute i världen, säger Jonathan Egerbo, regionchef för Erikshjälpen Second Hand område Syd.

  I Ystads kommun bor 30 000 invånare och vi ser en stor tillväxt och byggnation i området för tänkt etablering. Ystad är också en viktig turistort och butiken som vi öppnar ligger i handelsområdet utmed den mest trafikerade leden som går till färjeområdet för båtarna mot Polen och Tyskland, samt mot Simrishamn och Österlen. Vilken medför att en stor andel turister passerar här varje dag. Ystad-butiken får Granngården, Willys, Max, Ica Supermarket med flera som grannar.

  Vi är mycket glada och ser fram emot att Erikshjälpen Second Hand ska öppna i våra lokaler, säger Sofia Lindborg som är VD för Fastighetsbolaget Enrax i Ystad.

  Turismen är viktig för området året om, men främst mellan påsk-septembermed en peak i juli-augusti. Förutom att det här finns många hotell, finns också ett rikt kulturliv, ett blandat näringsliv och en filmindustri.

  Ystad är en ort som vi länge letat och velat hitta en lämplig lokal att hyra. Nu har möjligheten kommit och vi har hittat en lokal som passar för vår verksamhet. För oss är det viktigt att komma igång innan sommaren, säger Johan Svennberg som är etableringschef för Erikshjälpen Second Hand.