• inspirationsbild_hemsidan_Vintagemannen_760x7152.jpg

 • Intervju med Ingemar & Anne-Marie

  Namn: ”Vintagemannen” Ingemar Albertsson, 72 år & ”Vintageqvinnan” Anne-Marie Lindstedt, 63 år.

  Bor: Stockholm och Skultuna

  Gör: Pensionerade marknadsförare som bloggar om vintage & second hand; kläder, mat, resor & byggnadsvård

  Berätta lite om er själva, vilka är ni och vad gör ni?

  Vi är båda marknadsförare som träffades på jobbet på 90-talet, hon med mer inriktning på produktutveckling, han på kommunikation. Efter pensioneringen har vi samlat vintagekläder, lagat mat från gamla kokböcker och rest Europa runt med gamla guideböcker. Men vi är inte ett dugg intresserade av nostalgi. Vi bara letar efter kvalitet från förr, då när de gjorde rejäla grejer som höll att slita på och går att reparera. Det senaste året har vi ägnat den mesta tiden åt byggnadsvård på vårt nya ställe norr om Västerås.

 • Hur ser er relation till second hand ut?

  Vårt motto är: ”Hållbarhet byggd på lust och fåfänga”. Vi köper nästan ingenting nytt, utom strumpor, underkläder och vissa tekniska prylar, mobilerna t.ex. Nästan allt annat är second hand eller ibland antikt; kläder, skor, husgeråd, väskor, lampor, mattor, möbler, textilier, prylar, böcker, bilar, cyklar…

  Vilka är era bästa second hand-fynd?

  Vintagemannen: Tre tjusiga fyrtiotalskostymer och en skräddarsydd smoking från samma dödsbo för 850 kr totalt. Perfekt skick, perfekt passform.

  Vintageqvinnan: Hemstickade tröjor från 1930-60-talen, svåra att hitta utan hål på ärmarna. Varje välbehållen gammal kofta är ett fynd.

  Hur skulle ni beskriva er stil? Vi koordinerar färger, material och accessoarer. Tweed med ylle, blankare tyg med siden. Årtionden mixar vi hej vilt, men färgerna måste matcha och kontrastera snyggt och sätta pricken över i.

 • inspirationsbild_hemsidan_Vintagemannen_760x7153.jpg

 • inspirationsbild_hemsidan_Vintagemannen_760x7159.jpg

 •  

   

   

   

  Hur kan vi få fler människor att upptäcka och handla second hand?

  Genom att det är en roligare shoppingupplevelse än att köpa nytt. Varje secondhandaffär är ett litet varuhus där man kan gå på upptäcktsfärd bland fina eller roliga grejer. Billigt är det också. Och när man tröttnat på något kan man sälja det igen, eller ge bort det.

  Vi bara ”lånar” grejorna ett tag och betalar lite ”hyra” under tiden. När vi får frågan; Letar ni efter något speciellt? Då svarar vi; Ja, vi letar efter nå’t vi aldrig sett förut.

 • inspirationsbild_hemsidan_Vintagemannen_760x7155.jpg

 • inspirationsbild_hemsidan_Vintagemannen_760x7158.jpg

 • inspirationsbild_hemsidan_Vintagemannen_760x7157.jpg

 • HITTA MER VINTAGE

 • SH_Kategoriknappar_Kvinna (1).jpg SH_Kategoriknappar_Man (1).jpg SH_Kategoriknappar_Derkoration.jpg SH_Kategoriknappar_Porslin.jpg