• Tess Waltenburg

  Tess Waltenburg är en av kvinnorna bakom nätverket Sustainable Influencers, som jobbar för att göra hållbarhet mer synligt på sociala medier. Hållbarhet har ett tydligt fokus i hennes eget liv – och det märks inte minst när det kommer till inredning. I den bohemiskt inredda tre-rummaren i Lund kommer second hand i första hand.

  – Jag handlar i princip all min inredning second hand och försöker tänka kreativt med det jag redan har hemma samt dekorera med naturen. Det mesta går att göra på ett roligt och hållbart sätt om man bara tänker efter, låter det ta tid och letar lite istället för att köpa första bästa nyproducerade sak. Om man hittar något som till exempel har rätt form men fel färg går det ofta att måla om, om något är trasigt kanske det går att laga på ett kreativt och spännande sätt

  Instagram: tess.waltenburg

  Blogg: tesswaltenburg.com

 • IMG_2094_Fotor.jpg

 •  

  Beskriv din inredningsstil – vad gillar du och vad är det för känsla som förmedlas i ditt hem?

  – Jag gillar en bohemisk stil med mörka toner. Jag blandar mörkt trä, grönt, turkost och mässing med gråskala för en enhetlig men mysig känsla. Min kärlek för udda ting och att mixa och matcha gör det även enklare för mig att hitta saker begagnat istället för att köpa nytt. Istället för att till exempel samla på en specifik servis, så har jag en färgskala i åtanke som jag letar efter när jag går på loppisrundor.

  Är det svårt att kombinera ett stort inredningsintresse med ett miljöengagemang?

  – Nej, jag tycker inte det. För mig handlar det mycket om att vara rädd om både sina egna saker och jordens resurser, att välja kvalitet, förstå att saker har en resa bakom sig innan de har kommit till ens hem och att respektera dem därefter. Det är inte bara viktigt för mig att handla second hand utan även att så mycket som möjligt ska hålla både för mig och för att kunna skänkas vidare när jag inte längre har behov av det.

 •  

  Vad tillför second hand till ditt hem?

  – För mig ger second hand-fyndade möbler och inredningsdetaljer en annan känsla i och med att det blir en mix av olika saker från olika rundor, stilar och tidsepoker. Inget hem blir det andra likt! Det går dessutom ofta att hitta många kvalitetsmöbler och textilier till fantastiska priser som kan slitas med hälsan och ändå hålla och vara vackra.

  Under en second hand-runda, vilken hylla/avdelning går du aldrig förbi utan att fastna?

  – Köksavdelningen! Jag har en svaghet för vackert porslin och udda kvalitetstallrikar med mönster i grönt, turkost, blått och lila. Det brukar nästan alltid finnas någon vacker tallrik som får följa med mig hem.

 • IMG_3442_Fotor.jpg

 • Favoritprylen från second hand hemma just nu?

  – Oj, vad svårt! Jag måste nog säga mitt Narnia-skåp, även om det kanske inte riktigt ses som en pryl. Jag älskar även den vita linneduken jag fyndade för 45 kronor på Erikshjälpen Second Hand i Lund som kommer användas på många middagar framöver. Om den blir fläckig kommer jag antagligen att växtfärga den för att ge den nytt liv.