• Sigge_1080x1350.jpg

 • Sigge Billgren

  Sigge Billgren, som även är känd som Siggefyndar på Instagram, är fyndjägaren med en förkärlek för second hand och återbruk. Vi tog ett snack med Sigge för att höra mer om hans tankar kring inredning och hur man gör sina bästa second hand-fynd, men även vad som egentligen är ett bra fynd.

  Hur startade ditt intresse för att handla second hand?

  Mitt intresse för second hand har alltid funnits även om jag inte aktivt hållit på med second hand så pass länge. Hela familjen har alltid handlat återbruk, allt från kläder, leksaker och möbler. Men nu på senare tid har mitt intresse verkligen växt och det är nog det roligaste och mest givande jag vet! 

  Berätta om ditt bästa fynd du gjort?

  Vad är definitionen av ens bästa loppisfynd? Är det att man köpt något som är värdefullt för en billig peng eller är det något som man dagligen använder och älskar? Något som jag verkligen tycker om att fynda är lampor, för dom har en så viktig uppgift i hemmet och jag har hittat flera som vi använder varje dag. Till exempel bordslampan Fungus från Ateljé Lyktan som jag hittade på en loppis för 300kr, den kommer aldrig få lämna oss.

  Vad letar du efter just nu?

  Det är sällan jag är på jakt efter något specifikt, då skulle man komma hem tomhänt ofta, haha! Jag skapar ofta ett behov av föremålen jag hittar och har en regel med min sambo, som jag inte lever efter, och det är ett föremål in och ett ut. Något jag ständigt letar efter är fyra stycken Børge Mogensen stolar till vårt fantastiska 1800-tals köksbord vi fick av en kär vän!

  Hur ska man tänka innan man besöker en second hand-butik eller webshop?

  Det är verkligen olika. Att besöka er webshop är otroligt harmoniskt, man skulle kunna ligga i badet och handla - så skönt! Att gå i butik kan vara stressigt om man inte har en uttänkt strategi. Man ska heller inte ha förväntningar på att man ska fynda en massa. 

 • Sigge_1080x1350_1.jpg

 • Vad tycker du återbrukade saker tillför i ditt hem?

  Återbruk skapar själen i ens hem, man vill ha föremål som har lyssnat och känt tidigare ägare. För mig är det samma sak som med bostäder, jag skulle inte kunna tänka mig att bo i en nyproduktion - jag vill ha historia bakom det mesta. 

  Samlar du på något?

  Jag samlar på allt som börjar på P och slutar på icasso, haha, kan inte få nog! Sedan har jag ett stort intresse för bestick, Vintage IKEA och udda saker som ingen annan har.

  Hur ser processen ut för dig när du ska inreda ett rum?

  Jag tar väldigt lång tid på mig och det är svårt att inreda ett rum på en dag. Tips är att börja med tre stora föremål som soffa, matta och taklampa - sen kan piffet börja. Ibland måste man skänka något eller pausa ett föremål för att feng shuin ska stämma.

  Hur skulle du beskriva din stil?

  Jag skulle säga att min stil är mjuk, färgglad, livlig, organisk samt att jag gillar att blanda skandinaviskt med influenser av Italien och Österrike.

  Vad betyder hemmet för dig?

  Vårt hem betyder allt för mig, jag njuter varje gång jag kommer innanför dörren. 

  Namn: Sigfrid Billgren
  Bor: Stockholm  (Gamla stan)
  Gör: Jobbar som Event & sales director på A house fram till 2 juli och sen ska jag satsa 100% på mina egna projekt och framtida yrken: @siggefyndar, @udiso.studio och @sbillgrenart

  Till Sigge Billgrens pop-up-shop