• Mosebacke_1080x1080_1.jpg

 • Sebastian Bergström

  Att titta in hemma hos Sebastian Bergström som driver Instagram-kontot @mosebacke är något alldeles extra. Om du gillar smakfull inredning, detaljer som sticker ut och livfulla kulörer kommer du inte bli besviken. Vi lovar. 

  Vi tog ett snack med Sebastian om hans tankar kring inredning, men också om hans stora intresse för frukostar.

  Namn: Sebastian Bergström
  Bor: Stockholm
  Instagram: @mosebacke
  Blogg: Mosebacke

  Mosebacke_1080x1080_4.jpg

 • Ditt hem är verkligen något alldeles extra, hur skulle du beskriva det?

  Färgrikt, med mycket energi och som den plats där jag känner mig mest tillfreds och där får utlopp för mina ideér och kreativitet. En plats utan ramar och regler. En lekfull plats.

  Vad vill du förmedla på din Instagram och blogg?

  Jag vill inspirera till att göra sitt hem till sin allra bästa plats och vara på! Inspirera att våga färg och mönster.  Och till att njuta av livet, från det stora till det allra minsta mest vardagliga.

  Vilket är ditt bästa second hand-fynd?

  Min 50 cm stora Le Klint 1 taklampa som jag gav 60 kronor för (!).  Säljaren sa ”vet inte mycket om den, men kan va nått fint…” 

  Vad ska man tänka på innan en second hand-runda?

  Antingen går du in med öppet sinne och ser vad du fastnar för. Jag brukar förbereda mig genom att söka inspiration i bilder. Notera detaljerna i bilden, vad ser jag för vaser, kannor, skålar, lampskärmar, mönster - så har jag med det färskt i minnet när jag går in och spanar bland hyllorna. Ibland hittar jag precis det jag sett i en bild, men om inte så åtminstone nått i den färgen, formen eller stilen.

  Gillar man färg har man ju turen att dom sakerna sticker ut på hyllorna, och ögonen kan snabbt dras dit för att se om det är något att ha.

 • Mosebacke_1080x1080_5.jpg

 • Mosebacke_1080x1080_6.jpg

 • Hur hittar du din inspiration?

  Jag inspireras mycket av konstnärer och andra kreatörer, främst baserade i England. Men jag inspireras också mycket från mina böcker, bilder jag ser dagligen, saker jag ser ute på stan, naturen, film och serier. Jag har en ständig sökare påslagen - tar in allt jag ser och omvandlar till inspiration. Kan vara en färg på en tröja, ett väder, ett hus, en person jag möter. 

  Allt kan bli inspiration, bara man vet vad man ska göra med det och inte ser allt för vad det är - en tavla är en tavla, men den kan också vara en kombination av färger som skulle vara fina på kuddar i en soffa, eller färg på en vägg.

  Hur tänker du när det gäller färger i ditt hem?

  Jag blandar in alla färger jag tycker om. Mycket nyanser av rött, orange, gult, blått och grönt. Vill bli glad och inspirerad av mitt hem och där spelar färg en stor roll. I större rum har jag valt detaljer i färg, så som kökssoffa, tavlor, kuddar, böcker.  Men med en lugn bas i väggfärgen. Det tror jag är en del i att mitt vardagsrum inte upplevs för plottrigt eller stökigt, trots mycket mönster, färg och saker.

  I mindre rum, som i hall, kök och sovrum, där vill jag omsluta rummen i härlig färg på väggarna. Ta hallen som exempel - långsmal och lite svår att möblera och få mysig. Att då välja en färg som är pigg, glad och fyller rummet med en härlig känsla är ett bra sätt att väcka rummet till liv och få det ombonat och trivsamt.

 • Mosebacke_1080x1080_7.jpg

 • Mosebacke_1080x1080_8.jpg

 • Mosebacke_1080x1080_9.jpg

 • Om man vill skapa en mer ombonad känsla hemma, vart ska man börja?

  Då tycker jag man ska fundera över hur man lever hemma. Läser man böcker, ska man låta böckerna ta plats, hyllor på vägg där böcker men också andra saker kan få bo i en härlig blandning. Tänk rum i rummet. Hörnet där du har tv:n blir en del i rummet, soffan med soffbord, matta och sidobord, blir en annan. Och så inreder man inte rummet som ett enda stort rum, utan del för del. 

  Våga fylla ett rum med mycket möbler och saker. Ett knep för att få det att inte kännas rörigt med mycket saker, är att ha symmetri. På en byrå till exempel - ha två likadana lampor på varsin ände av byrån för att däremellan ha annat som böcker, vas, doftljus, fat eller en fin skål. Lamporna på varsin ände skapar en inramning, ett sätt för ögat att sätta fokus i ett med mycket intryck. 

  Vilken möbel betyder mest för dig i ditt hem?

  Inte så otippat, min kökssoffa! I kombination med mitt gamla trä-matbord! Jag spenderar timmar på kökssoffan från morgon till kväll.

 • Mosebacke_1080x1080_11.jpg

 • Mosebacke_1080x1080_10.jpg

 • Vi har förstått att du älskar frukostar, hur kommer det sig?

  Faktiskt lite krokig historia. Jag var morgontrött när jag var mindre och gillade inte alls att äta frukost. Sen växte jag och började testa mig fram och i samma veva kom Instagram och jag började lägga ut bilder på vad jag åt, varför vet jag inte. Men jag antar att det var ett första stadie av att börja skapa med färg och form via frukosten och porslinet. Och på den vägen är det. 

  Din bästa frukost?

  Två sportknäcke med långlagrad prästost, rökig skinka, röd eller gul paprika och avokado som toppas med klippt gräslök. Till det fil med Hasselnöt & Dadel granola, vindruvor, frysta blåbär och hallon. Till det kaffe & nån vitaminjuice. Äter det varje dag! Och lägg sen till en jazzlista på låg volym i bakgrunden & en bra bok!

  Vad är på gång nu närmaste tiden för dig?

  Jag har relativt nyligen börjat frilansa, så den här våren och året kommer bli ett utforskande och roligt år. Här närmast kommer jag skapa mer rörligt material ihop med min bror Simon (fotograf & filmare), blogga på Sköna hem där jag bloggat sedan i december och utöver det har jag massa roliga målarprojekt här hemma som kommer ta upp min tid! :)

  Foto: Sebastian Bergström

 • Mosebacke_1080x1080_12.jpg

 • FORTSÄTT SHOPPA

 • SH_Kategoriknappar_Dricka (1).jpg SH_Kategoriknappar_Äta (1).jpg SH_Kategoriknappar_Tavlor (1).jpg SH_Kategoriknappar_Ljusstakar.jpg