• mal_insta-7_low.jpg

 • Bli redo för en sommar med barnen med Malin Olsson

  Malin Olsson, PR-kreatör, delar med sig av sin sommarlista och tipsar om sina bästa aktiviteter att göra tillsammans med barnen i sommar.

  Malin Olsson, juni 2021:

  Att fira sommar med barn! Det är faktiskt det mysigaste som finns. Det är lättare att ha barn på sommaren på något sätt. I vår familj är det i alla fall så.

  Jag får faktiskt rysningar av termobyxor och behöver andas i fyrkant vid tanken på ”lager på lager”. Men på sommaren blommar vi ut! Vi vaknar tidigt och äter frukost hela dagen. Vi tar dagen som den kommer och det mest vardagliga blir en mysig aktivitet. Som att äta middagen i trädgården, eller på trappen i kvällssolen för den delen. Min upplevelse är att sommaren med barn inte kräver så mycket planering och uppstyrda aktiviteter.

  Namn: Malin Olsson
  Instagram: mal_insta
  Blogg: thewayweplay.se/malin-olsson

 • mal_insta-4_low.jpg

 • mal_insta-8_low.jpg

 • Min sommarlista

  Under hela året går jag runt med min separata ”sommarlista” i telefonen. Den innefattar de sommarprylar vi måste checka av. Innan vi kan checka ut, så att säga. Mer om den senare. 

  En ”kategori”, eller avdelning, mitt hjärta bultar lite extra för på second hand är textilier. Det är nog det roligaste jag vet att fynda. Jag vet att Erikshjälpen Second Hand i Jönköping, som vi ibland besöker om somrarna då min kille är ifrån just Jönköping, har en helt magisk textilavdelning. Ett hett tips till er som har vägarna förbi.

  I alla fall. En sak ni inte får missa: Ni kanske tänker att det är bäst att köpa nya handdukar? Strunta i det. Satsa i stället på urtvättad 60- och 70-tals frotté i karamelliga pasteller. De är ofta tunna och har en mycket hög absorberingsförmåga. De kostar ofta inte så mycket och det finns mycket att välja på då jag tror inte riktigt alla vet hur eller när man ska använda dem. Där ligger de alltså på sina hyllor och fullkomligt vrålar “ta mig till havet!” Jag brukar köpa två-tre stycken per säsong beroende på hur högt de ropar på mig. Personligen letar jag ofta efter dem i pastellig (förmodligen solblekt) persikofärg! Dessa åker sedan raka vägen ner i den ambulerande badväskan. När ni ändå strosar runt på textilavdelningen glöm inte strandfilt! Närmare bestämt vadderade retrotäcken i roliga mönster. Så mysigt för varma badsnurriga barn att slumra till på en stund.

  Jag har valt ut 5 saker från min sommarlista som det är ni som checkar av på nästa second hand-runda. Samtliga prylar är extra bra att köpa just second hand. 

  - Frotté
  - Vadderat retrotäcke
  - Kylbag och isklampar
  - Spann och spade
  - Flytväst

 • mal_insta-6_low.jpg

 • mal_insta-2_low.jpg

 • Tips för sommaren med barnen

  Ni får också fyra lagom ambitiösa aktiviteter att göra med barnen en regnig dag. Tillbehören hittar du på sy-avdelningen.

  1. Pyssla med knappar
  2. Knyt vänskapsarmband
  3. Färga kläder med saker du har hemma. Typ rödbeta, gurkmeja och kaffe! 
  4. Pimpa plagg med vackra band och fransar!

 • mal_insta-3_low.jpg

 • mal_insta-1_low.jpg

 • Äh, jag slänger in fem tips att göra med barnen på stranden, även en mulen lite kyligare dag.

  1. Städa!
  Ta med barnen, några bullar och en sopsäck för en dag med strandstädning.

  2. Leta!
  Ta med dina bästa små sakletare och titta efter roliga saker som flutit iland! 

  3. Samla! 
  Samla snäckor, vackra stenar och slipade glasbitar och dekorera sedan valfri rabatt!

  4. Bygga!
  Plocka drivved och stapla otroliga (?!) konstverk vid strandkanten.

  5. Tvätta!
  Köp schampo speciellt anpassat för saltvatten och tvätta barnens hår vid badstegen, finns inget mysigare!

  /Malin Olsson, PR-kreatör, tvåbarnsmamma och loppisfantast.