• Elfvinggarden_1080x1080_3.jpg

 • Hemma hos
  Elfvinggården

  Mönstrade tapeter, klassiska möbler och unika ljuskällor. Att titta in hemma hos Jennie Moraeus som driver instagram-kontot @elfvinggarden är en upplevelse utöver det vanliga.

  Berätta om ditt hem?

  Vi bor i ett gammalt hus, byggt på 1850-talet, som vi försöker renovera varsamt. Vissa detaljer är kvar, som gamla fönster och betjäntklockan, men sen försöker vi sätta in detaljer som passar huset allt eftersom. Lockpanel i hall och kökstak och en kakelugn är några saker som vi lagt till. Och nu drömmer vi om en vedspis i köket och en punschveranda!

  Hemmet har verkligen vuxit fram genom åren och när vi flyttade in för 8 år sedan hade vi inte så mycket möbler att fylla hemmet med. Då ökade mitt intresse för second hand massor! Både för att jag älskar prylar med historia, men också för att det var smart rent ekonomiskt att köpa begagnat. De sista åren har tanken kring att handla cirkulärt för miljöns skull blivit det som motiverar mig mest.

  Till Elfvinggårdens pop-up-shop

 • Elfvinggarden_1080x1080_4.jpg

 • Hur skulle du beskriva din stil?

  Kanske eklektisk? Jag tycker att gamla saker som blandas med ny design ger en rolig och levande miljö. Stilkrockar gör att saker får ta plats och sticka ut!

  När man scrollar i ditt flöde ser man många äldre möbler, vad tycker du de tillför i hemmet?

  Ja, jag älskar gamla möbler! De är ofta gedigna och är antingen fina som de är eller lätta att förändra med lite färg eller nytt tyg. Gamla möbler tillför historia till hemmet och jag älskar att drömma om vad de varit med om innan de kom till oss. Lite som att de bär på en själ. Haha!

  Vilken är din favoritmöbel hemma?

  Jag älskar så många, och det är de gamla och antika jag håller kärast. Men kanske köksbordet? Det stod i ett gammalt timmerhus på min släktgård och är fullt av märken från knivar och heta grytor. Jag föreställer mig hur min morfars mamma och pappa använde det bordet och kanske till och med tillverkade det...

 • Elfvinggarden_1080x1080_6.jpg

 • Elfvinggarden_1080x1080_7.jpg

 • Elfvinggarden_1080x1080_5.jpg

 • Vad ska man tänka på innan en second hand-runda?

  Jag har blivit bättre på att skriva ner på listor vad jag letar efter, då är det lättare att hålla fokus. Behöver jag en osthyvel skriver jag det på listan som jag har i börsen och sånt hittar man alltid på loppis! 

  Vilket är ditt bästa second hand-fynd?

  Å så svårt! Vår blåa snickarbänk som står i trappen är jag väldigt glad över, och taklampan i köket. Men jag gillar kanske helheten mest, att många olika fynd tillsammans skapar ett mysigt hem.

  Vilken avdelning/hylla i en second hand-butik missar du aldrig?

  Lampor och köksavdelningen är jag alltid och rotar i. Fast jag är en allätare!
   

  Elfvinggarden_1080x1080_8.jpg

  Om Jennie

  Namn: Jennie Moraeus
  Ålder: 36 år
  Gör: Kreatör och designer med en egen liten webbshop 
  Bor: På en gammal gård i Örnsköldsvik
  Instagram: @elfvinggarden