• Banner_Skolstart_1400x800.jpg

  Handla giftfritt till barnen!

  Har barnen vuxit ur kläderna under sommaren? Ladda upp miljösmart och giftfritt inför den nya terminen.

  När skolstarten och hösten närmar sig behövs det oftast en uppdatering av barnens garderober. För allt fler är det viktigt att i möjligaste mån undvika de skadliga ämnen som kan finnas i nya barnkläder. Då är second hand ett enkelt och bra val, där de skadliga ämnena redan tvättats bort helt eller till stor del.

  För att tillverka ett klädesplagg kan det gå åt flera kilo kemikalier. Det kan vara bekämpningsmedel vid odling av bomull, kemikalier som används för att kunna spinna eller färga, olika medel för att göra ett plagg vattenavvisande, antibakteriellt eller strykfritt. Sedan behandlas också en del plagg för att klara av fukt under transporten från tillverkning till försäljning.

  Den stora mängden kemikalier vid textiltillverkning är negativ både för miljön och för dem som arbetar i olika led av tillverkningsprocessen. De kan också vara skadliga för den som ska bära plagget, genom att till exempel orsaka allergiska reaktioner.

  "Det är viktigt att varje plagg får så lång livslängd som möjligt"


  Ett enkelt sätt att handla mer giftfritt är att välja begagnade kläder. Och när ett plagg kräver så mycket kemikalier och även andra resurser för att tillverkas är det också viktigt att varje plagg får så lång livslängd som möjligt, för att minska belastningen av vår planet.

  Handla direkt eller hitta din närmsta butik här

 • Handla här

  barnkläder0-6månader.jpg

  barnkläder6-2år.jpg

  barnkläder3-6-år.jpg

  barnkläder7-12år.jpg

  barnskor.jpg

  leksaker.jpg

   

 • TILLBAKA.png