• Augusti-2.jpg

 • Evelina Lind

  Letar du efter inspiration till hur du ska inreda ditt hem & din trädgård? Vi har teamat upp med Evelina Lind som driver Instagram-kontot @lovisaslind för att ta del av hennes intresse kring odling, inredning och inte minst second hand. Evelina har dessutom en pop-up-shop hos oss där hon valt ut sina favoriter från secondhand.se.

  Namn: Evelina Lind
  Bor: För närvarande Borås men snart Alingsås
  Gör: Jobbar som fotograf, kreatör men även lite trädgårdsarbete
  Instagram: lovisaslind 

  Till Evelina Linds pop-up-shop

  Ditt växthus är verkligen underbart. Berätta lite om det och ditt intresse för odling?

  Visst är det, vi älskar det. Växthuset heter växthus Emilia och finns bland annat hos skånska byggvaror. Mitt intresse för odling blev större och större i samband med att vi byggde vårt hus. Jag har alltid älskat att gå runt med min farmor som liten i deras trädgård och plocka bär och frukt. Men det var först när vi själva hade en trädgård som intresset verkligen kickade igång och förra året utbildade jag mig inom ekologisk odling och grönyteskötsel. Ett fantastiskt roligt och lärorikt år. 

 • 2877-3-evelina.jpg

 • luktärt-5-2-evelina.jpg

 • Hur ska man tänka om man är sugen på att börja odla men inte riktigt vet hur man ska börja?

  Det här är en fråga som jag ofta får och en fråga som ligger som grund till den digitala odlingskurs som jag och en kollega lanserade för ett litet tag sedan. Nu Odlar Vi. Men det viktigaste är att våga och bara köra! Fundera på om de är ätbart eller blommor du vill odla och gör inköp av de fröer du faller lite extra för. Börja enkelt och utveckla med tiden. Har man inte växtbelysning hemma eller en massa odlingtråg så fungerar ett fönster och godiskartonger utmärkt. Kö jord och smutsa ner dina fingrar. Du kommer älska det.

  Vad kommer du odla i år?

  Jag kommer odla både ätbart och blommor. Så det blir allt möjligt. Vackra snittblommor i form av rosenskära, lejongap, zinnior, dahlior och många fler. Sedan är det mycket ätbart som till exempel tomater, gurka, morötter, squash, aubergine, sallad, kål, lök. Listan kan bli lång.

  Hur ser din relation till second hand ut?

  Den är riktigt fin. Jag älskar second hand och det mesta i vårt hem är det.

  5-1-2.jpg

 • maj-5-evelina.jpg

 • Vad är ditt bästa fynd?

  Det måste vara vårt vackra gamla linneskåp från Frankrike. Älskar det.  

  Letar du efter något just nu?

  Jag är nog alltid på jakt efter något. Nu ska vi flytta till en vacker gammal gård och den ska absolut fyllas med vackra ting. Ett klaffbord i mörkt trä står högt upp på listan.  

  Vad är viktigast för dig när du ska inreda hemma?

  Att det som flyttar in är här för att stanna länge. Inga snabba lösningar eller inköp som inte känns hållbara.  

  Hur skulle du beskriva din stil?

  Lantlig och rustik. Fast med en lite modernare touch.  

  Vi har förstått att du ska flytta nu snart. Berätta lite om det?

  Ja men precis. Vi ska flytta till en otroligt charmig gård med sjönära läge. Gården är från 1800-talet och har mycket fina gamla detaljer bevarade. Det känns otroligt spännande och jag ser fram emot att få inreda och göra oss hemmastadda där. Tanken är även att vi ska odla en hel del där och att det ska få flytta in lite djur. Bland annat några alpackor, höns och förhoppningsvis även ankor.

  Till Evelina Linds pop-up-shop

  Foto: Evelina Lind

 • arild-1-ev.jpg