• Duka med (din egen) stil!

  En matplats – fyra stilar. Det är enkelt att förnya sitt hem med second hand-prylar, oavsett om smaken är av det mer avskalade slaget eller om det ska vara färgstarkt och maffigt. Väggen och Perstorpsbordet är samma men övrig inredning skiljer sig och sätter tonen.  
  Återbruka mera och fixa själv den stil du vill ha med hjälp av tipsen från stylisten Stina Isakson.   

 • dukadinegenstil.jpg

 • minimaliskt.jpg

 • Minimalistiskt  

  Enkelhet i all sin prakt. Inga onödiga saker som stör, industrikänsla. Här får formen på de utvalda tingen tala.  

  DIY  ​
  Måla porslin 
  Hittar du porslin som du tycker om formen på, men önskar i annan färg kan du enkelt måla om det. Använd färg som fungerar på materialet och lacka för extra hållbart resultat. Porslinet i den här miljön var vitt och fick ett helt annat uttryck när det målades svart. 

  Trapphustavla  
  Använd ett gammalt register från en trappuppgång till ditt favoritrecept, passar lika bra i köket! 

 • Naturligtvis  

  Ute blir inne när grönska, trä och näver flyttar in. Naturmaterial och hantverk ger en genuin känsla och pinnsoffan ger plats för flera.  
   
  DIY
  Knoppbräda 
  Sätt flera gamla knopplister av trä i olika längd och storlek på en lång rad. Variera inredningen som du önskar.  
   
  Ljusstakar av björk 
  Såga av en björkgren i olika längder. Borra ett hål i toppen, lagom stort för ett värmeljus. Sätt i en ljuskopp i hålen för ljusen. 

  Servettringar av läderbälte och gardinring 
  Klipp av en del av ett gammalt bälte och fäst i gardinringen med hjälp av en hålnit eller snöre. Vill du ha ett personligt budskap kan du stansa in det med alfabetsstansar och fylla i håligheten från stansarna med lite färg så texten syns bra. 

  Lädertags på glas  
  Med en smal remsa från ett gammalt bälte kan du göra lyxiga lädertags till glaset, där namnet stansas in med alfabetsstansar. Håligheten från stansarna kan fyllas med lite färg. Gör hål i lädret med en håltång och knyt fast tagen med tråd runt glasets fot

 • rådjur.png

 • natur2.jpg

 • Kalasfint

  Glada färger i en skön blandning skapar magi på barnkalaset. Målade tallrikar, broderi och en förändringsbar vykortstavla utgör fonden för festen.  

  DIY 
  Porslinstavlor 
  Vita tallrikar är roligt att måla på – och går enkelt att hitta second hand. Måla med pennor som fäster på porslin och låt gärna barnen vara konstnärerna! Sätt upp på väggen med  tallrikshängare. 

  Placeringskort med alfapetbrickor 
  Använd ett gammalt alfapet och bygg upp gästernas namn som placeringskort vid bordet. Förnamn, smeknamn – eller varför inte gästens egenskap – är roligt att skylta med.  

  Alfapetmagneter 
  Fäst små magneter på baksidan av gamla alfapetbrickor och variera din text på plåtburkar eller kyl.   

 • kalas1.jpg

 • kalas2.jpg

 • Maximalistiskt 

  Rokoko i mustiga färger, fåglar, silver, guld och en prunkande bukett ger en lyxigare känsla för lördagsmiddagen – och sätter också guldkant på måndagsfrukosten.   

  DIY 
  Lampa av udda skärmar 
  Använd många udda lampskärmar och sätt ihop flera stycken till en stor ”skärmbukett”. Mixa gärna olika färger och former och vira ihop sladdarna, men låt en elektriker koppla ihop elen. 

  Guldramar 
  Ta bort konsten i gamla guldramar och rama in det du tycker om.  

 • fat.jpg

 • vägg.jpg