• Ann_sofie_1000x600.jpg

 • Ann-Sofie Bäck 

  Ann-Sofie Bäck brinner för mode och inredning och har en förkärlek för att handla second hand. Välkommen att ta del av hennes tankar kring second hand, kläder och mode. 

  Namn: Ann-Sofie Bäck
  Yrke: Studerar till Digital Marknadskommunikatör
  Bor: Norrköping
  Instagram: @annsofieback

  Till Ann-Sofies pop-up-shop

 • Ann_sofie_1080x1200_1.jpg

 • Varför gillar du att handla second hand?

  Av många olika anledningar, men förutom för miljöns skull så också för att jag hittar det där som inte längre går att få tag på, som ingen annan har, som är helt unikt.

  Hur tänker du kring hållbarhet när det gäller kläder och textilindustrin?

  Det har blivit modernt att återvinna vilket har tvingat företagen att sälja hållbart för att fortsätta med deras primära mål, vilket är just att sälja! Det är ju efterfrågan som styr marknaden! Nya hållbara och återvunna material tas fram, men de ska ju också tillverkas nånstans.

  Själva materialet, om det är hållbart eller inte, spelar faktiskt mindre roll för miljön, det är framtagningen av materialen som är den stora miljöboven. Oavsett om det är av återvunna plastflaskor eller inte.

  Men, Rom byggdes inte på en dag, och förhoppningsvis strävar de flesta klädföretag mot samma mål - att till största del vara klimatneutrala i hela leveranskedjan, och de måste ju börja någonstans. Så vill man handla med ett rent samvete ska man handla second-hand.

  Hur föddes ditt intresse för kläder?

  Det kommer från min mamma. Hon har alltid varit intresserad av att klä sig snyggt och se bra ut och jag har alltid tyckt att hon också gjort det. 

 • Ann_sofie_1080x1080.jpg

 • Vilka trender ser du komma nu i höst?

  Satsa på en trenchcoat, gärna med knyt i midjan, de går aldrig ur mode. En oversized kavaj, skinny jeans, stor kuvertväska och chelseaboots med högt skaft och du är i hamn denna höst!

  Annars har de lårhöga stövlarna gjort comeback och även blusar med stora Peter Pan-kragar. Tänk också androgynt, fransar, 40-tal och rutigt!

  Hur skulle du beskriva din stil?

  Jag brukar alltid säga att jag är stillös och med det menar jag att jag inte har någon speciell stil. Jag kan klä mig i nästan vad som helst. Jag klär mig i det jag tycker om just den dagen! Ena dagen lady like nästa dag G.I. Jane!

  Hur gör man för att mixa och matcha olika material och färger?

  Idag kan du matcha storblommigt med småblommigt, randigt med rutigt, rött med rosa, blått med svart. Sånt som nästan gav fängelsestraff för några år sedan.

  Men om du tycker det är svårt att se vad som funkar ihop eller inte, försök att hitta en röd tråd när du matchar. T.ex. att det går i samma ton, eller har samma typ av mönster. Alltså kanske inte då mixa randigt med blommigt.