Hemma hos Frida

Decadent retro

 

Hemma hos Frida ser man tydligt att favoritepoken är 80-talet. Det mesta är second hand och det är är ett medvetet val. Jag brukar kalla stilen för decadent retro.

 

Bauhaus är en stor inspiration och den svarta fåtöljen med stålrör är favoriten. Fåtöljen köpte jag på Erikshjälpen Second Hand i Borås. Den är inte så bekväm men snygg att titta på, det viktigaste för mig när jag inreder är att det är snyggt. Jag gillar fina saker.

 

Jag bestämde mig för ungefär 5 år sedan att jag bara skulle handla second hand. Det går bra om man låter inredandet få ta lite tid. Jag och min familj bor i ett nybyggt hus och att inreda med second hand ger hemmet en mer personlig stil. Det kan ha smugit in något nyköp men det mesta i hemmet är second hand eller så har det funnits länge. Mycket är också saker som jag fått från min mamma när hon flyttat till mindre och ärvt från mormor och mostrar. Det blir en brokig hemtrevlig mix när man blandar nytt med second hand och arvegods.

 

Vi har valt att klä väggarna med tavlor för en ombonad känsla istället för att måla. Tavlor är kul att leta second hand men hittar man inte nåt kul motiv är mitt tips att hitta posters i museibutiker och rama in i en begagnad ram. 

 

Det blir en brokig och hemtrevlig mix när man blandar nytt med second hand.
Frida Svahn

 

En stor inspiration är inredaren Marie Olsson Nylander. Det är från henne jag har fått min förkärlek för ryamattor. Ju lurvigare desto bättre. Ryamattan i sovrummet handlade jag på Erikshjälpen Second Hands e-handel innan den stängde.  

Publicerad: 04 oktober 2024